Fylld paprika är inte bara god utan lätt att göra, man kan även ersätta sojafärsen mot kokta röda linser. Riv gärna ner lite sojaost i fyllningen.
för 3 personer
Ingredienser:
3 stora paprikor
2 dl kokt ris (1 dl okokt, kokas enligt anvisningar på paket)
1 morot
1 liten gul lök
1 dl fryst sojafärs
1 vitlöksklyfta
4 msk vatten
bladpersilja
salt
peppar
olja
Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Koka riset enligt anvisningarna, tina sojafärsen, hacka ner moroten, löken till mindre bitar. Blanda ihop ris, morot, lök, sojafärs, pressad vitlöksklyfta, vatten, olja och kryddor efter smak, skär loss taket på paprikan och gröp ur kärnorna. Fyll paprikorna och lägg på locket, lägg dem i en ugnsform och grädda i 30-40 minuter tills paprikorna är mjuka.
Nu är de i ugnen...tack för recept
SvaraRaderaHälsningar Yvonne i Visby
Hej Yvonne, tack för trevlig kommentar, berätta gärna vad du tyckte om dem. :)
RaderaProvade göra dom, fast med bulgur, ingen morot, röda linser, typ asmycket mer vitlök, tomatpure och en massa mer kryddor. Jag är inte så bra på att följa recept :( Men gott som fan iaf ^^
SvaraRadera