cirka 15 semlor
Ingredienser:
5 dl sojamjölk eller havremjölk
100 g mjölkfritt margarin
50 g jäst
2 msk fiberhusk
10 dl Lailas mjölmix
1 dl strösocker
½ tsk salt
mandelmassa
vispbar sojagrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C. Spara ½ deciliter av mjölmixen. Smält margarinet i en kastrull eller micro och tillsätt sojamjölken. Lös upp jästen och vispa ner fiberhusk för att låta svälla i 10 minuter. Blanda ner resten av ingredienserna och kör med degkrokarna på elvisp i 5-6 minuter. Häll ut degen på en mjölad bänk och dela upp den till 15 bitar och forma dem till bullar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt för att jäsa i 30-40 minuter. Grädda i 10-12 minuter och låt bullarna svalna på galler. Skär av locken och gröp ur ett litet hål som fylls med mandelmassa, vispa grädden och klicka i och på med locket.
Tips!
För att få fin färg kan man pensla på lite havre- eller sojagrädde. Man kan även ersätta 1-2 dl av mjölet med rismjöl.
mums, men varför står de "för er som inte tål mandelmassa" o sen är d mandelmassa i receptet? lite confusing
SvaraRadera