Ingredienser:
500 g sojafärs
1500 g potatis (ej kokt)
5 msk potatismjöl
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk chili eller paprikapulver
vegetabilisk skaltarm (kan efterfrågas i shark eller köpas på nätet, denna vegetariska jag länkar till fungerar utmärkt och är helt vegetabilisk).
Gör så här:
Mal först sojafärsen och sedan potatisen (om din köttkvarn klarar detta, annars skär till mindre bitar och kör i mixer tills den blir till mindre bitar). Blanda ner kryddorna och potatismjölet. Arbeta ihop ingredienserna med händerna. Gör ett stekprov i stekpannan för att se att den håller ihop (cirka 1 msk).
Tänk på att skaltarm ej ska blötläggas då den går sönder, därför bör du ha torra händer. Trä bara på skinnet på kötthornet till köttkvarnen och knyt en knut med ett stekband.
Hej! Går tarmen att äta?
SvaraRaderaskaltarmen är helt vegetabilisk och går att äta.
Radera