Rödbetsbullar

Godaste rödbets"kött"bullarna! Perfekta vid allt tillfällen!

för 2 personer

Ingredienser:
1 stor rödbeta
1 stor potatis
0,75-1 dl vatten
1 dl ströbröd
salt
peppar
olja eller mjölkfritt margarin

Gör så här:
Skala och skölj rödbetan och potatisen, tärna dem och kör dem tillsammans med vattnet i en mixer med vattnet tills de blir till mindre bitar som en "färs" (Har man ingen mixer kan kan riva rödbetan och potatisen fint). Häll upp massan i en bunke, salta och peppra och rör ner ströbrödet och låt svälla i 10-15 minuter. Forma till bullar och stek på medelvärme i lite matfett tills de är klara och fått en fin färg.

Om det blir för vattnigt kan man krama ut lite av vätskan.

6 kommentarer:

  1. Vilken trevlig sida, och vilka bra och tydliga recept.

    SvaraRadera
  2. Väldigt glad över att jag hittade din blogg,
    jag behöver inspiration i min matlagning!

    /Jenny

    SvaraRadera
  3. Hej Oscar!
    Tack för en inspirerande blogg!:) Jag undrar om rödbetan och potatisen är råa i det här receptet?
    /Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annelie, tack så mycket för den fina kommentaren.

      Rödbetan och potatisen ska vara råa. :)

      Radera
  4. Jag brukar ha svårt att göra båda biffar och köttbullar då de blir lite för kladdiga i konstistensen. Då jag viger mitt liv åt den heliga rödbetan måste jag bara prova din version - de ser så sammansatta ut! :)

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *