för 2 personer
Ingredienser:
1 stor rödbeta
1 stor potatis
0,75-1 dl vatten
1 dl ströbröd
salt
peppar
olja eller mjölkfritt margarin
Gör så här:
Skala och skölj rödbetan och potatisen, tärna dem och kör dem tillsammans med vattnet i en mixer med vattnet tills de blir till mindre bitar som en "färs" (Har man ingen mixer kan kan riva rödbetan och potatisen fint). Häll upp massan i en bunke, salta och peppra och rör ner ströbrödet och låt svälla i 10-15 minuter. Forma till bullar och stek på medelvärme i lite matfett tills de är klara och fått en fin färg.
Om det blir för vattnigt kan man krama ut lite av vätskan.
Vilken trevlig sida, och vilka bra och tydliga recept.
SvaraRaderaTack så mycket. :)
RaderaVäldigt glad över att jag hittade din blogg,
SvaraRaderajag behöver inspiration i min matlagning!
/Jenny
Hej Oscar!
SvaraRaderaTack för en inspirerande blogg!:) Jag undrar om rödbetan och potatisen är råa i det här receptet?
/Annelie
Hej Annelie, tack så mycket för den fina kommentaren.
RaderaRödbetan och potatisen ska vara råa. :)
Jag brukar ha svårt att göra båda biffar och köttbullar då de blir lite för kladdiga i konstistensen. Då jag viger mitt liv åt den heliga rödbetan måste jag bara prova din version - de ser så sammansatta ut! :)
SvaraRadera