En tofustek i ugn med ett icke tidigare beskådat recept. Den är dessutom riktigt god att griljera och användas som julskinka. Vill du använda den som julskinka, låt den svalna helt, blanda ihop 3 msk senap, 1 msk vatten, 1 tsk potatismjöl, pensla över och ringla över lite ströbröd, glutenfritt ströbröd eller polentagryn och grädda i 10-15 minuter i 200°C tills den fått en fin färg, låt svalna helt innan servering.
Ingredienser:
450-500 g tofu
½ dl rött, vitt eller matlagningsvin
½ dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk socker
1 lagerblad
1 msk olja (olivolja eller rapsolja)
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Skölj tofun i kallt vatten och vira in den i hushållspapper och låt pappret suga åt sig fukten i 10 minuter. Blanda ihop vin, vatten, grönsaksbuljong, socker, lagerblad i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 1-3 minuter under lock. Olja in en ugnsform, lägg i tofun och häll skyn över. Grädda i 90 minuter och ös över skyn med jämna mellanrum under första timmen. Låt stå i 10-20 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar