Ingredienser:
4 dl krossat bovete
12 dl vatten
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
2 lagerblad
½ tsk vitpeppar (helt krossat)
½ tsk kryddpepparkorn
Gör så här:
Riv eller mixa löken med en liten del av vattnet. Blanda ihop rivna löken, vattnet, buljongtärningen, lagerbladen och koka upp i en stor kastrull. Tillsätt krossat bovete och låt koka på låg värme i 20-25 minuter (rör endast om vid tillsättningen, låt småputtra utan omrörning). Ta upp lagerbladen, krydda och rör om och häll upp i en smord form, låt stela i 6-12 timmar eller under natten. rör en kniv runt kanten och häll ut syltan. Håller 5-7 dygn i kylen.
Helt fantastiskt! Sen jag blev vegetarian så har jag verkligen sörjt att kunna ta mig en smörgås med kalvsylta och rödbetssallad - och det här är ju så mycket bättre, på så många plan! Tack för en oerhört inspirerande blogg.
SvaraRaderaWow, helt fantastiskt, tack för att du delar med dig!!! GOG JUL OCH GOTT NYTT ÅR, Oscar!
SvaraRadera