Klassisk Vegansk Brunkål

Här har vi ett recept på klassisk vegansk brunkål. Passar perfekt på julbordet men även till vardags.

Ingredienser:
1 kg vitkål
2-3 msk ljus sirap
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
rapsolja
salt och peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 200°C och lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Hyvla, riv eller strimla vitkålen i en matberedare. Bryn vitkålen med olja i en stor kastrull (rekommenderar att göras i omgångar), lägg vitkålen på bakplåtspappret i långpannan. Koka upp vatten med grönsaksbuljongtärningen och sirapen tills tärningen löst upp sig, ringla över hälften av vätskan och stek i ugnen i 30 minuter, tillsätt efter det resten av vätskan, salta, peppra och fortsätt steka i ugnen i cirka 30 minuter till.

Serveras varm eller kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *