Vegansk sylta


Ingredienser:
3 dl sojabönor (som blötlägges under natten)
2 lagerblad
4 påsar vegegel (ett helt paket)
1 grönsaksbuljong

Gör så här:
Koka sojabönorna, lagerblad och 1,5 liter vatten i 2 timmar under lock. Mal bönorna i en mixer eller köttkvarn. Koka upp grönsaksbuljong och 7 dl vatten och riv eventuellt ner lite av en rödbeta för färgens skull men kan uteslutas, blanda vegegel i 1 dl kallt vatten och häll det i det kokande vattnet och låt koka i någon minut. Häll upp vätskan i en smörjd brödform och lägg ner sojabönsmixet och rör försiktigt, men inte för mycket, låt den svalna i 10-15 minuter. Lägg över plastfolie och låt stå i kylen i några timmar, gärna under natten.

1 kommentar:

  1. Vilken bra och informativ blogg du delar med dig av! Jag är inte vegan själv, men däremot ägg och mjölkproduktsätande vegetarian som sneglar lite åt veganhållet för inspiration och ett gott samvete. Att jag inte hittat hit tidigare är lite av en gåta ;) Jag kommer garanterat prova mig igenom några av dina recept, och tänker definitivt hålla koll på vad mer du hittar på i köket! Mer att säga har jag inte, bara ett extra tack och ett keep up the good work!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *