Ett gott alternativ till bacon, dessutom lätta att göra. Färdigstekta passar till det mesta, på smörgås, på hamburgaren, tillsammans med grönsaker, sallad eller varför inte på pizza!
Ingredienser:
250 g fast tofu
sojasås
salt
peppar
ev. tacokrydda eller bjäst (för smakens skull)
olja eller margarin till stekning
Gör så här:
Skölj tofun och hyvla den med en osthyvel. Värm upp stekpannan med matfettet och lägg i flera bitar av tofun, krydda med lite peppar och salt (tänk på att sojasåsen är salt så du inte använder för mycket salt), låt steka i några minuter på medeltemperatur, vänd på den och krydda med tacokrydda och lite sojasås, låt stekas tills önskad effekt.
TIPS! För att inte få för stark mörk färg kan man blanda ut sojasåsen med lite vatten.
Nej men GUD vad gott det låter! Både enkelt och smakrikt - och nyttigt förstås! Det här MÅSTE jag prova, tack så jättemycket för receptet!
SvaraRaderaKinesisk eller japansk soja skulle vara bra att veta. :(
SvaraRaderaHej Anonym, det är en smaksak vilket du gillar. Jag använder främst gjord på sojabönor, tamari heter den vetefria på Renée Voltaire.
Radera