Vetefria kanelbullar. Goda och lätta att göra. Tyvärr finns inte längre produkterna kvar som var i receptet, så det har blivit modifierat.
cirka 15 st
Ingredienser:
3 dl sojamjölk/havremjölk/vatten50 g olja (inte olivolja)
10 g torrjäst (eller 25 g färskjäst)
1 msk fiberhusk
300 g lailas mjölmix eller annan vetefri
0,75 dl strösocker
2 krm salt
½ tsk kardemumma
pärlsocker
Fyllningen:
50 g flytande margarin
2 msk sirap1 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C. Mät upp och blanda vatten och fiberhusk med fingervarmt vatten, låt svälla i 10 minuter. Blanda ner olja, strösocker, salt och kardemumma. Väg upp mjölet och spara 1 dl av mjölet till utbakningen (cirka 60 g), häll mjölet i vätskan tillsammans med torrjästen och knåda med degkrokar i maskin eller med elvisp i 5 minuter. Låt vila under bakduk i 10 minuter.
Mjöla bordet, häv upp degen och kavla ut den. Blanda ihop fyllningen och bred på den, rulla ihop och dela till 20 delar. Lägg bitarna på muffinsformar eller bakplåtspapper. Låt jäsa ovanför spisen i 45-50 minuter, pensla på med lite vatten eller sojagrädde och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Åh så mumsiga de ser ut å vara..Ska testa när jag får tid!:)
SvaraRadera