Ingredienser:
150 g vatten
1 tsk fiberhusk
2 msk olja
100 g rismjöl
30 g potatismjöl
30 g polenta eller majsmjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk socker
1 krm salt
Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Blanda vatten och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Väg och häll i resten av ingredienserna och vispa med elvisp i minst 5 minuter med degkrokarna. Lägg ut smeten på bakplåtspapper och mjöla lite med rismjöl och kavla ut. Låt jäsa under duk i 45-50 minuter vid värme (ovanför ugnen är perfekt) Ta på tunt lager med passerade tomater eller tomatsås och ha på de ingredienser du vill ha på, grädda i 15-20 minuter tills pizzan är klar.
Tack för receptet! Jag gjorde degen med bara glutenfri mix istället för rismjöl. Det gick bra det med och hela familjen åt friskt. :) Trevlig helg!
SvaraRaderaKanonrecept!
SvaraRaderaFungerar jättebra att dubbla eller fyrdubbla och göra hamburgerbröd eller småfranska av.
Fantastiskt med bra vetefria recept! Tack
SvaraRadera