Glutenfri Pizzadeg (Vetefri)

Blir 1 pizzadeg, naturligt glutenfri och vetefri.

Ingredienser:
150 g vatten
1 tsk fiberhusk
2 msk olja
100 g rismjöl
30 g potatismjöl
30 g polenta eller majsmjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk socker
1 krm salt

Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Blanda vatten och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Väg och häll i resten av ingredienserna och vispa med elvisp i minst 5 minuter med degkrokarna. Lägg ut smeten på bakplåtspapper och mjöla lite med rismjöl och kavla ut. Låt jäsa under duk i 45-50 minuter vid värme (ovanför ugnen är perfekt) Ta på tunt lager med passerade tomater eller tomatsås och ha på de ingredienser du vill ha på, grädda i 15-20 minuter tills pizzan är klar.

3 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Jag gjorde degen med bara glutenfri mix istället för rismjöl. Det gick bra det med och hela familjen åt friskt. :) Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Kanonrecept!
    Fungerar jättebra att dubbla eller fyrdubbla och göra hamburgerbröd eller småfranska av.

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt med bra vetefria recept! Tack

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *