Naturligt Glutenfria Kärleksmums

Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Dessa går även bra att frysa in och ta fram vid behov. För att få så bra resultat som möjligt är det bästa att man väger ingredienserna. Smeten är dock mer "rinnig" än den med vetemjöl.

Blir cirka 16-20 stycken

Ingredienser:
½ dl potatismjöl (30 g)
3½ dl rismjöl (200 g)
2 dl socker (200 g)
1 dl olja (100 g)
3 dl rismjölk eller vatten (300 g)
3 tsk bakpulver (20 g)
4 msk kakao (30 g)
1 dl havregryn (45 g)

Glasyr:
4 dl florsocker
4-5 msk vatten
2 msk kakao

Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Mixa ihop havregrynen och rismjölken med en mixerstav, tillsätt resten av ingredienserna och mixa med en elvisp i 2-3 minuter eller med en handvisp. Klä en bakplåt med bakplåtspapper, häll upp smeten på bakplåtspappret och lägg in direkt i ugnen, grädda i 10-15 minuter tills den är klar (den kan spricka lite om den blir för klar, ta bara ut den då). Låt den svalna helt, lägg en skärbräda över och vänd plåten om, ta försiktigt av bakplåtspappret, sitter den fast, låt den stå i några minuter till och dra av (men brukar vara lätt att lyfta av). Blanda florsocker och kakao och sist vattnet och kladda på kakan, sprid ut lite kokosflingor och ställ in den i kylen i 30-40 minuter (för att den ska bli lättare att skära upp och få i finare bitar), skär upp kakan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *