Potatisgratäng

1 kg potatis (ca 12 st)
3 dl havregrädde
1 dl vatten
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven vegansk ost (exempelvis Astrid & Apornas)

Värm ugnen till 225°C. Skala potatisen och skär i skivor eller avlånga och häll upp i plåten eller ugnsform. Blanda kryddorna med havregrädden och vattnet och häll över. Låt gräddas i ugnen tills potatisen blivit mjuk ca 40-60 minuter, riv och häll sedan över veganosten och grädda vidare tills den fått en fin färg ca 15-20 minuter.

5 kommentarer:

  1. Mm vad gott! Helt klart dags for potatisgratang snart!! :)

    SvaraRadera
  2. Det kan jag inte mer än hålla med. Funderar på att börja odla potatis hemma i fönstret som jag gjorde förr. Körde med hälften jord och hälften sand, då får man stora och fina potatisar. :)

    SvaraRadera
  3. wow vad duktig du ar, onskar jag ocksa hade tid (och plats) for det :)

    SvaraRadera
  4. Hejhej!
    Undrar bara om du skulle vilja berätta hur det kommer sig att du blev vegan? :-) Jag är själv vegetarian, men har alltid varit nyfiken på anledningen till varför man blir vegan! Hoppas du vill svara :-D
    /alicia

    SvaraRadera
  5. Hej Alicia. Det är på grund av allergi, tål inte proteinet som finns i vissa animaliska produkter som rött kött eller mejeriprodukter. Det enda jag tål är Kyckling, men det är många år sedan jag slutade med det. Så mycket mer spännande är det inte. :)

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *