Ingredienser:
*köttet:
1 dl hirs
1 dl röda linser
1 dl quinoa
½ grönsaksbuljong2 pressade vitlöksklyftor
7 dl vatten
1 dl hirs
1 dl röda linser
1 dl quinoa
½ grönsaksbuljong2 pressade vitlöksklyftor
7 dl vatten
2 dl sojafärs
*smakblandningen:
4 msk ströbröd
1 msk mjöl
1½ dl vatten
2 msk sojasås
2 msk flytande margarin
4 msk ströbröd
1 msk mjöl
1½ dl vatten
2 msk sojasås
2 msk flytande margarin
*övrigt:
1½ tsk salt
1½ krm peppar
1 - 1½ dl mjöl
1½ tsk salt
1½ krm peppar
1 - 1½ dl mjöl
Gör så här:
Koka upp de ingredienser som står under köttet, hirs, röda linser, quinoa, grönsaksbuljong, pressade vitlöksklyftor och 7 dl vatten. Sänk sedan värmen till lägsta och låt det småputtra under lock i 25 minuter. (Jag tar av locket och stänga av plattan när det är 5 minuter kvar). Under tiden blanda ströbröd, mjöl, vatten, sojasås och flytande margarin och låt det svälla tills "köttet" kokat klar.
När "köttet" kokat klart blanda ner sojafärs och sedan i ströbrödsblandningen och smaksätt med salt, peppar och eventuellt andra kryddor som du gillar och till sist mjöl. Forma till en limpa i en ugnsform (jag brukar ta på lite mjölkfritt margarin för att att det ska bli lite godare krispigare yta). Sätt ugnen på 200ºc och låt smeten vila tills ugnen blivit varm.
Grädda i ca 45 minuter. Låt limpan svalna helt innan du skär upp den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar