Ingredienser:
1/2 kinakål
1/2 liten kålrot
1 stor potatis
0,25 dl sötsur sås
salt och peppar
Degen:
2 dl vatten
4 msk olja
4-6 dl vetemjöl (kan variera)
Gör så här;
Sätt ugnen på 200°C. Strimla kinakålen fint och skölj av i kallt vatten, krama ut så mycket vätska som möjligt. Riv potatisen och kålroten grovt, krama ur så mycket vätska som möjligt. Blanda ihop kinakålen, kålrot och potatis, häll i sötsur sås och salta och peppra.
Blanda vatten och olja i en bunke, tillsätt lite mjöl åt gången tills du fått en fin och smidig deg som blir lätt att kavla, inte för torr och inte för kladdig. Dela på 12 bitar och kavla ut dem lagom tunt. Lägg en klick med blandningen i mitten och rulla ihop och vik in kanterna. Lägg på bakplåtspapper och ringla över eller pensla på med lite olja på varje bit. Grädda dem vara i ca 15-20 minuter.
TIPS!! Man kan även ha i sojakött, sojagranulat, ris och morot.
De går även att fritera gör då såhär: Värm upp fritösen och sänk ner försiktigt och låt dem friteras i 1 minut. Ta upp och låt torka på hushållspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar