Gugelhupf (Sockerkaka med jäst)


 Tillsätt gärna lite vanillin socker och rivet skal av en tvättad apelsin eller lime och russin. Pudra gärna också över lite florsocker.

Ingredienser:
1 pkt jäst för söta degar
4 dl ljummet vatten
1/4 dl havregryn
13 dl vetemjöl
1 dl flytande margarin
3 dl strösocker

Gör så här:
Vispa havregryn och vatten tills vattnet blir helt färgat, smula ner jästen och lös upp den. Rör ner strösocker och margarinet. Vispa sedan ner lite i taget av mjölet tills smeten är slät. (Smeten ska vara tjockare än en vanlig sockerkaka).

Låt jäsa övertäckt i en sockerkaksform i 50 minuter.

Grädda sedan kakan i 175°C i 45-50 minuter.
TIPS!! Man kan ha i 1/4 tsk med chili för att få fram mer av den söta smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *