2 stora brödlimpor
4 tuber tartex (eller hemmagjord pastej)
3 avokado
salladsblad
gurka
paprika
Gör så här:
Skär av kanterna på brödlimporna och lägg ut en grund. ta ur kärnan och gröp ur köttet ur avokadon och hacka till små bitar, blanda ner två tartex och mixa ihop dem med avokadon till en slät pure. Bre på ett lagom lager så det räcker till 3 våningar. Lägg på ett nytt lager med brödskivor men dela i början och lägg dem omlått så tårtan blir stadig.
När du gjort 3 lager lägg på sista lagret med bröd och kladda på de två sista tuberna på sidorna och topp och börja dekorera, jag sköljde sallad och hade de runtom och dekorerade med paprika och gurka. Man kan ha på mycket mer än vad jag gjorde, men på grund av allergiker så vågade jag inte ha på mycket mera.
Detta är ett grundrecept och man kan också ha i ajvar, bostongurka och tångkaviar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar