Vegansk Alabdåb

Ingredienser:
8 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 tsk agar-agar
1/2 dl röda linser
1/2 dl hirs
1/2 dl quinoa
eventuellt rödbetsaft för färg
salt
ingefära

Gör så här:
Koka upp 3 dl vatten med röda linser, hirs och quinoa tillsammans med lite salt och låt det puttra under lock tills vattnet är helt borta ca 15 minuter. Koka upp 5 dl tillsammans med grönsaksbuljongen tills den löst upp sig, häll i agar-agar och blanda ner ett krydmått salt och ingefära och lite rödbetsaft (för att få en lite råsa ton) Rör om efter några minuter igen så allt inte sjunker ner. Låt den sedan stå svalt tills den stelat helt ca 1 timme. Jag brukar låta den kyla ner sig en timme och ha den i kylen en timme för att den ska bli kall.
TIPS!! Man kan ersätta linserna, hirs och quinoa med 5 dl färdigförvällt sojagranulat som man stekt eller 5 dl seitanfärs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *