Ingredienser:
2,5 dl vetegluten
2 tsk paprikapulver
2 msk b-jäst
2 tsk vitlökspulver
2 dl vatten (brukar få ta i 1/3 dl extra ibland)
2 msk tahini alternativ jordnötssmör
1 msk sojasås
1 tsk salt med rökarom
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C och smörj en plåt med olja. Blanda vetegluten, paprikapulver, bjäst och vitlökspulver i en skål och rör runt noga.
Blanda vatten och tahini och rör runt tills den löst sig, jag brukar köra med en matberedare eller mixa med mixer. Blanda i sojasås och salt och blanda ner i den torra blandningen, pressa ut i en ugnsform och in i ugnen i 25 minuter.
Sedan kan du göra spätt och grilla i ugnen eller på grill, mala ner till färs eller hacka till grytbitar, ja vad du nu vill göra med det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar