Ingredienser
1 dl röda linser
1 dl matvete eller mathavre
3 dl vatten
½ grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
sojasås
salt och svartpeppar
Ströbröd (För att få en krispig yta)
ev. mjöl
1 dl röda linser
1 dl matvete eller mathavre
3 dl vatten
½ grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
sojasås
salt och svartpeppar
Ströbröd (För att få en krispig yta)
ev. mjöl
Gör så här:
Koka upp vattnet tillsammans med grönsaksbuljong, vitlök, linserna och matvetet. Låt det puttra i ca 15-20 minuter.
Koka upp vattnet tillsammans med grönsaksbuljong, vitlök, linserna och matvetet. Låt det puttra i ca 15-20 minuter.
Mixa allt till en gröt eller mosa. Blanda i lite salt och peppar efter smak. Häll lite sojasås och eventuellt lite mjöl om smeten är allt för lös. Platta ut och forma till runda biffar, doppa i ströbröd på båda sidorna. Stek i lite olja på medelvärme tills de fått fin färg på var sida.
TIPS! Tacokrydda passar perfekt i detta recept.
Står precis och steker dessa jättegoda biffar till dagens middag!
SvaraRaderaTrevligt att du gillar receptet. Jo de är riktigt goda, man kan även lyxa till dem genom att lägga mellan två bitar ost innan man panerar och steker dem. :)
SvaraRaderavad är skillnaden mellan matvete och helvete? För övrigt trevligt med alla olika tips på biffar och bollar.
SvaraRaderaHej Anonym.
SvaraRaderaHelt vete är vetet när det faller naturligt ur skalet, den behövs då inte skalas om är då "rå" och kan som exempel groddas.
Matvete är oftast ångbehandlat och man tagit bort en liten del av det yttre skalet men man har lämnat kvar grodden. Det blir på så vis mer protein i det.
Du kan använda helt vete istället. :)