Vegansk Ost (som på 90-talet)


Receptet är från cirka 1995-2005. Det låg bland gamla sparade recept, vart receptet kommer ifrån exakt är jag osäker på. Detta var dock något jag gjorde då och då, vad jag minns hade jag den mellan två skivor rostbröd och tomat som grillades i ugnen. Har vid något tillfälle kokat massan under en längre tid och när den varit ordentligt tjock hällt upp i form och fått en form av "soja-burmes" som gick att skära, men inte skiva. Nostalgi

Ingredienser:
4 dl sojamjöl
6 dl vatten
saft från 2 citroner
salt och peppar

Gör så här:
Rör ut sojamjöl och lite vatten till en pasta. Koka upp resten av vattnet, häll det över sojapastan och häll sedan allt i kastrullen. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 5 minuter. Tag av från värmen, rör ner citronsaften och låt svalna. Lägg en fuktad silduk i en sil över en skål. Häll innehållet i silen och låt stå tills all vätska runnit av. Smaka av osten med salt och peppar, och blanda gärna i lite hackade kryddörter eller krossad vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *