Solrosfärslimpa


Man kan även ersätta en det av solrosfröna med färska champinjoner. Ursprungligen använde jag havremjölk/havredryck för smakens skull, något jag insett är att det blir lika bra med lite havregryn i vatten, som egentligen blir havredryck när det blandas.

Ingredienser:
5 dl solrosfrön (blötlägges 6-12 timmar)
4 dl kokt ris
4 dl vatten
2 msk havregryn (glutenfri)
4 skivor bröd (gärna glutenfri)
2 msk olja
1 stor finhackad och stekt lök
2 tsk sojasås eller collorit (glutenfri) för färg
Kryddor som du gillar (jag använder tomatpuré, tacokrydda och örtsalt)

Gör så här:
Blanda solrosfrön, havregryn, ris, sojasås och vatten och kör i en matberedare tills du får en lite grynig massa. Tillsätt kryddorna, pulsera några gånger, smula söder brödskivorna och tillsätt resten och kör matberedaren tills allt blandat sig. Smaka av och krydda mer om så behövs.

Värm ugnen till 175 grader Celsius. Lägg den tjocka smeten i en lagom stor oljad ugnsform (eller oljad/bakplåtsklädd brödform) och grädda i 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *