Pesto (Morotsblast)

Har du en del morötter? Skär av toppen och plantera den i jorden (½ av toppen ska synas och vara ovanför jorden) och låt blasten växa upp och skörda. Skölj morotsblasten noga i kallt rinnande vatten.

Vill man ha i lite mindre olja kan man ersätta olivoljan med köttet av en avokado.

Ingredienser:

1 liter morotsblast
1 dl olivolja
½-1 dl pinjenötter eller solrosfrön
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
½ tsk salt

Gör så här:
1. Skölj morotsblasten noga i kallt vatten och skaka av dem vattnet. Hacka finare.

2. Pulsera morotsblast, pinjenötter, vitlök, citronjuice och salt. Tillsätt oljan och mixa tills du får en konsistens som du är nöjd med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *