Marängbotten (utan aquafaba)

Det här receptet är lite smått under utveckling (så prova på eget bevåg) 😜. Men prova er gärna själva fram och ge gärna era tips och knep!  Jag har testat med bakpulver och utan, den reser sig lite och blir något mer fluffig med, så det är en smaksak hur man vill ha det. Det blir dock mer som en smet och lite tyngre än vanliga maränger, men fungerar perfekt som botten till tårta.

Ingredienser:
3 dl vatten
2 dl socker2 krm citronsaft (eller ättiksprit 12%, kan uteslutas)
2½ msk mannagryn
(1-2 krm bakpulver)

Gör så här:
1. Värm ugnen till 125°C.
2. Koka upp vattnet tillsammans med socker. Ta av från plattan och häll i mannagryn och citronsaft under omrörning och vispa för hand i cirka 1 minut (för att mannagrynen inte ska bränna fast i botten).
3. Vispa sedan med elvisp på hög effekt i cirka 10-15 minuter tills det blivit fluffigt, avbryt inte vispningen mitt i, då får man börja om från början. Va försiktig så det inte skvätter på dig, det är varmt, jag vispar i kastrullen nedsänkt i diskhon. När du fått en bra konsistens tillsätt eventuellt bakpulver.
4. Klicka ut den väldigt tjocka men fluffiga smeten på  enbakplåtspapperklädd plåt. Grädda i 60-90 minuter tills de blivit torra och krispiga.

Uppdatering. Kyla plåten med den utklickade marängen i kylen i ett par timmar innan gräddning ger ännu fluffigare resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *