Filmjölksbröd (utan filmjölk)

Ett gott bröd med smak som vanligt filmjölksbröd, dessutom helt vetefritt. Man kan även ersätta sojadrycken mot samma mängd läsk eller kolsyrat vatten, uteslut då äppelcidervinägern.

Ingredienser:
4 dl bovetemjöl
2 dl havregryn (välj glutenfritt)
½ dl hela linfrön
4 dl sojadryck eller risdryck
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk socker eller sirap (gärna mörk)
4 tsk bakpulver
1½ tsk salt

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader, rör ihop alla ingredienser förutom sojadrycken och äppelcidervinäger i en bunke. Vispa ihop sojadryck och äppelcidervinäger lite fort och häll i mjölblandningen, arbeta ihop till en smet (den kommer vara kladdig). Olja in en brödform eller klä den med bakplåtspapper, häll i smeten och toppa eventuellt med lite bovetemjöl eller havregryn, grädda i ca 50-60 minuter och låt den svalna helt under bakduk innan man skär den, kan även skäras och frysas in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *