Ett alternativ till senap, originalreceptet försvann för väldigt länge sedan men hittade det åter tack vare web.archive.org. Om den skulle bli lite för lös kan man krama ur den eller tillsätta lite loppfrön eller chiafrön. Perfekt som alternativ till senap eller för att få lite variation, passar till griljerad kålrot, vegoburgare, vegokorv eller en klick i ärtsoppan.
Ingredienser:
1 dl sesamfrön (ca 78 g)
1 dl vatten
2 msk socker
1 tsk salt
2 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
0.5 dl solrosolja
citronsmak
1 tsk finrivet citronskal
1 msk citronsaft
Gör så här:
Sjud fröna med vattnet i cirka 5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa i matberedare eller stavmixer till en finare konsistens. Smaksätt eventuellt med citronskal o saft. Hållbarheten är någon/några veckor, dock inte lika lång som senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar