Havrepudding

Enkel och god havrepudding. Vi använde oss av sötningsmedel som alternativ till socker och det gick lika bra, vågade till och med unna oss en liten bit till frukost.

Ingredienser:
5½ dl havregryn
4 dl växtmjölk (som soja, havre, mandel kokos)
1½ dl sötning som socker, maskroshonung, agave, sirap
1½ dl äppelmos (gärna utan tillsatt socker)
3 dl finhackade äpplen
1 msk linfrön
2 msk hett vatten
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller vanilinsocker
1 tsk kanel
1 tsk salt

Gör så här:
Blanda linfrön med 2 matskedar hett vatten i en liten skål och låt svälla under tiden du blandar resten. Rör ihop havregryn, bakpulver och salt. Tillsätt och blanda i resten av ingredienserna, inklusive linfröblandningen. Smörj en ugnsform (20cm) och häll i smeten. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *