Enkel och god havrepudding. Vi använde oss av sötningsmedel som alternativ till socker och det gick lika bra, vågade till och med unna oss en liten bit till frukost.
Ingredienser:
5½ dl havregryn
4 dl växtmjölk (som soja, havre, mandel kokos)
1½ dl sötning som socker, maskroshonung, agave, sirap
1½ dl äppelmos (gärna utan tillsatt socker)
3 dl finhackade äpplen
1 msk linfrön
2 msk hett vatten
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller vanilinsocker
1 tsk kanel
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda linfrön med 2 matskedar hett vatten i en liten skål och låt svälla under tiden du blandar resten. Rör ihop havregryn, bakpulver och salt. Tillsätt och blanda i resten av ingredienserna, inklusive linfröblandningen. Smörj en ugnsform (20cm) och häll i smeten. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar