Bananpannkaka

Eftersom detta receptet inte har i något vetemjöl så bildas inga glutentrådar när man vispar smeten, därför kan man använda en elvisp och behöver inte vara rädd för att få "sega" eller "gummiaktiga" pannkakor. 

Ingredienser:
1½ dl havregryn
1½ dl potatismjöl
½ dl sojamjöl eller rismjöl
4 dl växtmjölk (som havre, soja m.f.)
1 banan
1 msk jordnötssmör
1 msk bakpulver
¼ tsk salt
ev. matfett till stekpanna


Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tärna bananen och klicka i jordnötssmöret och rör runt, tillsätt växtmjölken och vispa runt tills det blivit en jämn smet. Stek tjocka pannkakor och vänd när de blivit torra på ovansidan och låt stekas vidare tills de fått en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *