Kondenserad vegmjölk

Fick lite förfrågningar på hur man gör kondenserad mjölk till bakverk, efterrätter samt glass. Här är mitt recept. Att tillägga är att om man ökar volymen tar det längre tid att koka, hemligheten är att koka mjölken länge tills den reducerats ned.

receptet blir ca 1 dl kondenserad vegmjölk

Ingredienser:
3 dl växtmjölk
1 dl strösocker eller mörkt socker
1 krm salt

Gör så här:
Blanda vegetabilisk mjölk, socker och salt i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen så det fortfarande kokar (ska koka, inte sjuda, inte stormkoka), i cirka 30 minuter tills det reducerats till cirka 1 dl, rör om då och då. Låt svalna och ställ sedan in i kylen i några timmar för att den ska tjockna till sig något mer.

Kokar du större sats tar det betydligt längre tid.

1 kommentar:

  1. Hej! Hittade precis till din blogg och har spenderat min kväll med att gå igenom alla recept och kopiera länkarna till allt jag vill testa! Så imponerad av din fiffighet, dina vegoägg är helt sjukt snygga! Och allt gott bröd! Gillar också att du kör mycket glutenfritt, jag har varit vegan ett tag nu (och vegetarian innan dess) så känner mig rätt hemma där men har för bara någon månad sedan börjat med att äta glutenfritt och känner mig fortfarande rätt ny och oerfaren ;) Tack för all underbar inspiration!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *