Veggofärslimpa

Har fått så många förfrågningar på en vegansk veggofärslimpa så här kommer min version på nytt!

För 4 personer

Ingredienser:
1½ dl quinoa
1½ dl hirs
2 kokta potatisar
1 äpple
7 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 finhackad rödlök
2 tsk sojasås
½ tsk sambal oelek
salt och peppar
2 msk olja (gärna olivolja)
ketchup (valfritt)

Gör så här:
Koka quinoa och hirs i vattnet med grönsaksbuljongen tills de är klara. Stek under tiden löken i oljan tills den börjar få fin färg. Skölj, skala och riv äpplet i en bunke, mosa potatisen, tillsätt rödlöken, sojasås, sambal oelek, salt och peppar och arbeta ihop. Låt quinoablandningen svalna och arbeta ner den för hand med potatisblandningen. Smörj en brödform eller lägg i bakplåtspapper, pressa ner blandningen och pensla försiktigt över ketchup, grädda i ugnen 175°C i cirka 30 minuter. Låt den svalna något innan du tar upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *