Ingredienser:
3 msk havremjöl (mixa havregryn till ett mjöl)
1,5 dl vatten
några droppar citronsaft
vitlökspulver
cayennepeppar
gurkmeja (för färg)
1 tsk olja
salt
salt
Blanda havremjöl, vatten, vitlökspulver, cayennepeppar, gurkmeja, citronsaft, olja och lite salt i en liten kastrull. Koka upp under ständig omrörning. När den börjar tjockna och lossna från kanterna ta av den för att svalna.
TIPS! Bre "osten" på smörgåsarna (den smälter inte men blir trådig och god precis som vanlig ost)
Det här är helt säkert världens bästa matblogg! Sparar alla recept och testar. Tack!!
SvaraRaderaTack så mycket Emmili, det betyder mycket med dessa kommentarer. :)
RaderaOMFG- Tack! Det här ska provas!
SvaraRaderaKan man spara osten i en burk i kylen och använda som vanlig ost? Tack för en bra blogg! Anna
SvaraRaderaHej Anna. Denna osten är mer använd som "smällt ost", den går tyvärr inte att hyvla. Dock brukar jag göra den kvällen innan och brer på lite ost på det jag grillar eller pizza allt eftersom. Den håller sig cirka 1 vecka eller 2 veckor i riktigt kall kyl.
RaderaSpännande! Detta måste testas!
SvaraRadera