Rabarberpaj

Ursäkta det dåliga kortet men hittade inte åter fotografiet i bättre kvalité.


Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g mjölkfritt margarin
1 msk vatten

Fyllning:
1/2 kg rabarber (cirka 4-5 stjälkar)
1 dl strösocker
1 dl havregrädde
1 msk potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Tärna margarinet och arbeta ihop det tillsammans med mjöl, socker och vatten. Pressa ut degen i en pajform (cirka 22 cm i diameter).

Skölj skala rabarbern, skär den i mindre bitar. Lägg rabarbern på degen och strö över sockret. Grädda i 15 minuter. Under tiden vispa ihop havregrädden och potatismjölet.

Häll över grädden och grädda ytterligare 25 minuter.

Serveras kall med vaniljsås till. Man kan även klyfta ner ett äpple och smaksätta med kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *