för 3 personer
Ingredienser:
1 butternutpumpa/butternut squash
5-10 lökar (skalade och kokta i 10 minuter)
2 msk färsk salvia
½ dl olja eller mjölkfritt margarin
1 dl brödsmulor eller 1-2 brödskivor (finns även glutenfritt i affär)
vetemjöl, rismjöl, majsmjöl
Ljus brunsås:
2 msk mjölkfritt margarin
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
1 grönsaksbuljong
2-4 droppar sojasås
1 tsk potatismjöl
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Skala och skär pumpan på längden, gröp ur kärnorna. Blanda lökarna, salvian, margarinet, brödsmulorna och fyll pumpan. Bind ihop den med ett steksnöre, pudra pumpan med lite mjöl och täck pumpan med ugnsfolie, grädda i mitten av ugnen i 120 minuter (2 timmar).
När pumpan är klar, blanda ut lite av vattnet med potatismjölet och resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning, när det kokar, sänk värmen och häll i redningen och låt puttra till en något tjockare konsistens.
Servera pumpan med sås och eventuellt grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar