2 portioner
Ingredienser:
150 g fryst sojafärs
1 burk krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm oregano
olja till stekning
2 stora potatisar
Såsen:
1,5 dl vatten
1 dl havremjöl (det går bra att mixa 1 dl havregryn till mjöl)
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk vinäger
1 krm salt
Gör så här:
Stek färsen i oljan tillsammans med kryddorna, vitlöksklyftan i någon minuter och slå på krossade tomaterna och låt småputtra i några minuter. Under tiden, skala potatisarna och hyvla dem med en osthyvel (vill du ha lite tjockare skivor eller skär med kniv bör du koka dem i lättsaltat vatten i 10 minuter innan så de hinner bli klara),
Värm ugnen till 200°C. Lägg potatisskivorna från ena potatisen tills det täcker hela bottnen. Häll över hälften av färsen, lägg på resten av potatisen och häll på resten av färsen och sprid över. Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt koka upp under omrörning tills den börjar att tjockna. Häll då över smeten över lasagnen. Grädda i 45-60 minuter, du kan känna med sticka så du känner att potatisen har mjuknat något.
Detta receptet va riktigt bra! Mmm va gott :)
SvaraRadera