2 portioner
Ingredienser:
1 rödbeta
3 potatisar
1 vitlöksklyfta
100 g vitkål (gärna hemmagjord surkål)
2 msk rapsolja
1 tsk äppelcidervinäger eller citronsaft
1 grönsaksbuljong
2,5 dl vatten (gärna 0,5 dl surkålslag)
salt och peppar
Eventuellt oatly ifraiche, soyghurt eller frutty.
Gör så här:
Skala rödbetan och potatisarna, riv dem grovt och pressa över vitlöksklyftan. Läll dem i en stor kastrull tillsammans med vitkålen och ringla över rapsoljan och låt fräsa i någon minut. Häll på vattnet, grönsaksbuljongen, salt och peppar, låt puttra under lock i 20-25 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vinägern och salta och peppra om det behövs. Servera med en klick havre fraiche eller tillsammans med ett bröd.
Den här soppa är mycket populär i Polen.Tydligen finns i soppan din egen touch
SvaraRadera