Rischips

Goda rischips som är ett bra alternativ till potatischips. Dessa är lätta att göra och kan kryddas precis efter egen smak.

2 plåtar chips

Ingredienser:
1½-2 dl rismjöl
1½ dl vatten
1 msk olja
1 krm salt

Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Blanda rismjöl och olja och tillsätt vatten och salt. Det ska vara en rätt lös smet men inte för rinnig. Klicka ut en knapp matsked per chips på ett bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 minuter (tills de fått lite färg och blivit krispiga), vänd på alla när det är cirka 5 minuter kvar.

Krydda med salt (eller valfria kryddor) och låt svalna.

2 kommentarer:

  1. Du driver med mig! Du är bara bäst!!!!! Jag testade dessa och de blev grymt goda, smakade lite ris men var jättegoda. Jag ska ha fest här i helgen och de vill ha lite nyttigare saker än friterade potatischips så dessa kommer att stå på menyn!

    Tack för alla recept du har!

    SvaraRadera
  2. Haha, vad ballt! Har nog aldrig ens tänkt på att det finns rischips? Ska testa detta!

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *