Här är mitt recept på "veganska f*skbullar" eller fuskbullar som jag kallar dem för. Nu finns även detta recept som glutenfritt på Ida's blogg. Vi improviserade en gång och använde sojafärs 250g och kokt potatis på 50g istället för sparris och det funkar lika bra. Tack för att jag får använda din bild Ida. :)
Ingredienser:
2 msk olja
1 gul lök
300 g sparris
1 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 dl sojamjölk/havremjölk
1 tsk salt
2 krm finmalen vitpeppar
mjölkfritt margarin eller olja till stekning
Gör så här:
Hacka löken fint och stek den tills den får en gyllenbrun färg och blir mjuk i margarinet. Skölj och hacka ner sparrisen. Lägg ner alla ingredienser utan löken i en matberedare eller mixer och mixa tills det blir en fin jämn färs. Blanda i löken och klicka ut med en matsked lagom stora "fisk"bullar och stek dem tills de blir klara på medelvärme.TIPS!! man kan även mixa med löken om man vill. Vill du ha dem i sås, gör såsen separat och lägg i när såsen är klar fiskbullarna, koka inte med dem.
Det var så lite så, jag får ju använda dina recept ;) <3
SvaraRaderaPrecis. :D
SvaraRadera