5 dl vetemjöl (fryst)
1 tsk potatismjöl (fryst)
1/2 dl strösocker (fryst)
1/2 tsk salt (fryst)
30 g jäst
2,25 dl havremjölk/sojamjölk
200 g mjölkfritt margarin
fyllning: 1 dl sylt eller vaniljkräm
Gör så här:
Frys in allt som ska frysa tills det blivit riktigt iskallt. Blanda ihop alla ingredienser till degen och kavla ut till ca 1 cm på mjölat bord, pressa inte för hårt på kaveln. Skiva margarinet med en osthyvel och lägg på halva degen, vik över alla 4 sidor. Kavla ut försiktigt degen igen och hyvla och lägg på margarin på halva degen, vik över och kavla ut, upprepa detta 2 gånger till. Kyl degen om den börjar bli för mjuk.
Skär ut till fyrkantiga bitar och vik ihop ändarna till mitten och tryck till i mitten. Låt jäsa till dubbel storlek. Tryck till där vaniljkrämen ska vara och lägg på en liten klick. Grädda på 180°C, släng in efter 5 minuter en halv deciliter vatten på en plåt under fortsätt grädda tills de fått fin färg.
Hur gör man egen vaniljkräm till dessa?
SvaraRaderaGjort den här en gång och fått topp betyg av vänner. Ska snart testa igen.
SvaraRadera