Veganska Wienerbröd

Ingredienser:
5 dl vetemjöl (fryst)
1 tsk potatismjöl (fryst)
1/2 dl strösocker (fryst)
1/2 tsk salt (fryst)
30 g jäst
2,25 dl havremjölk/sojamjölk
200 g mjölkfritt margarin
fyllning: 1 dl sylt eller vaniljkräm

Gör så här:
Frys in allt som ska frysa tills det blivit riktigt iskallt. Blanda ihop alla ingredienser till degen och kavla ut till ca 1 cm på mjölat bord, pressa inte för hårt på kaveln. Skiva margarinet med en osthyvel och lägg på halva degen, vik över alla 4 sidor. Kavla ut försiktigt degen igen och hyvla och lägg på margarin på halva degen, vik över och kavla ut, upprepa detta 2 gånger till. Kyl degen om den börjar bli för mjuk.

Skär ut till fyrkantiga bitar och vik ihop ändarna till mitten och tryck till i mitten. Låt jäsa till dubbel storlek. Tryck till där vaniljkrämen ska vara och lägg på en liten klick. Grädda på 180°C, släng in efter 5 minuter en halv deciliter vatten på en plåt under fortsätt grädda tills de fått fin färg.

2 kommentarer:

  1. Hur gör man egen vaniljkräm till dessa?

    SvaraRadera
  2. Gjort den här en gång och fått topp betyg av vänner. Ska snart testa igen.

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *