Ingredienser:
2 dl havre eller sojagrädde
3 dl strösocker
½ dl flytande mjölkfritt margarin
1 msk kakao
eventuellt hackade naturella nötter
Gör så här:
Vispa ihop havregrädde och socker, klicka ner margarinet och låt koka upp utan omrörning. Sänk till medelvärme och tillsätt kakao och rör runt då och då i 10-15 minuter (ta tiden efter det kokat upp) Gör kultest genom att doppa lite smet i kallt vatten, stelnar det är det klart. Vispa som en galning i 20 sekunder och häll upp blandningen i en bakplåtspappersklädd plåt och låt svalna. Förvaras i kylen.
Tack hjärtat!!!!!!!!! Äntligen kan jag göra fudge igen, det har jag saknat så mycket!!!!!!! =DDDDDDD
SvaraRaderaJag har svårt att få tag i havregrädde. Havremjölk finns men just grädden har jag inte lyckats få tag i. Funkar det med sojagrädde eller kan man ta en mindre mängd havremjölk?
SvaraRaderaDet funkar bra med havremjölk i samma mängd som havregrädde. Även flera sorters sojagrädde fungerar bra.
RaderaÅh, kalas! Tusen tack!
SvaraRaderaGår det att frysa om det blir kvar efter julen? Hur länge håller det i frysen? Såg ut att vara ett enkelt recept. Ska pröva det.
SvaraRaderaMan kan frysa dem om man vill.
RaderaOm de ligger i en burk i kylen håller de sig i några veckor.