Vegan Fudge



Ingredienser:
2 dl havre eller sojagrädde
3 dl strösocker
½ dl flytande mjölkfritt margarin
1 msk kakao
eventuellt hackade naturella nötter

Gör så här:
Vispa ihop havregrädde och socker, klicka ner margarinet och låt koka upp utan omrörning. Sänk till medelvärme och tillsätt kakao och rör runt då och då i 10-15 minuter (ta tiden efter det kokat upp) Gör kultest genom att doppa lite smet i kallt vatten, stelnar det är det klart. Vispa som en galning i 20 sekunder och häll upp blandningen i en bakplåtspappersklädd plåt och låt svalna. Förvaras i kylen.

6 kommentarer:

  1. Tack hjärtat!!!!!!!!! Äntligen kan jag göra fudge igen, det har jag saknat så mycket!!!!!!! =DDDDDDD

    SvaraRadera
  2. Jag har svårt att få tag i havregrädde. Havremjölk finns men just grädden har jag inte lyckats få tag i. Funkar det med sojagrädde eller kan man ta en mindre mängd havremjölk?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det funkar bra med havremjölk i samma mängd som havregrädde. Även flera sorters sojagrädde fungerar bra.

      Radera
  3. Går det att frysa om det blir kvar efter julen? Hur länge håller det i frysen? Såg ut att vara ett enkelt recept. Ska pröva det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan frysa dem om man vill.

      Om de ligger i en burk i kylen håller de sig i några veckor.

      Radera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *