Ingredienser:
50 g mjölkfritt margarin
½ dl ljus sirap
½ dl socker
2 dl havre eller sojagrädde
1 påse med kokosflingor (ca 200g)
vegansk blockchoklad
Gör så här:
Blanda sirap, socker och havregrädde och rör runt, tillsätt margarin och koka upp blandningen. Sänk till lite varmare än medelvärme, rör om då och då och koka tills det blir en tjockare massa 5-15 minuter (tills den börjar att tjockna). Häll i kokosflingorna och blanda väl med en slickepott, klicka ut och forma till en fyrkantig kaka på bakplåtspapper och låt den stelna i 1 timme. Skär sedan upp den till mindre bitar.
Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron och doppa i kokosbitarna och lägg ut på bakplåtspapper för att stelna. Förvaras i burk i kylen.
Uj vad gott det blev, tack för receptet! :o)
SvaraRadera