Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är lätt att göra och tar inte alls så lång tid. God att servera till havre- eller sojamjölk, eller varför inte saftsås?

Ingredienser:
1½ dl grötris
3 dl vatten
1 msk mjölkfritt margarin eller olja
½ tsk salt
5 dl växtmjölk
1 dl växtgrädde
1 msk socker
kanelstång

Gör så här:
Koka upp ris, vatten, margarin och salt i en stor kastrull och låt puttra på låg temperatur i ca 10 minuter tills vattnet nästan är helt borta. Häll i växtmjölken, sockret och en bit kanelstång, koka upp under ständig omrörning (tänk på att det lätt kokar över så ha koll). Låt småputtra i 30 minuter, tillsätt växtgrädden och rör om och låt svälla i 1 timme under lock.

5 kommentarer:

  1. Jag är så besviken!! Gjorde helt enligt receptet men det blev ris-soppa :( en av middagsgästerna fick springa och köpa risgrynsgrötkorvar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var tråkigt att höra, har hänt mig vid något tillfälle när man kört på för låg temperatur, fick öka upp, tog lite längre tid. :)

      Radera
  2. Hur många är ditt recept för?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Receptet är uträknat som 4 portioner.

      Radera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *