Kanelbullar


Ingredienser:
300 g kallt vatten
100 g mjölkfritt margarin
50 g rörsocker/råsocker
680 g vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
2 tsk torrjäst

Fyllning:
2 tsk kanel
½ dl socker
50 g  rumsvarmt mjölkfritt margarin

Övrigt:
Pärlsocker

Gör så här:
Smält margarinet och häll över det kalla vattnet, blanda ihop resten av ingredienserna och knåda till en fin och smidig deg, eller med en bakmaskin/assistent. Låt jäsa i 60 minuter. Blanda ihop fyllningen, kavla sedan ut degen på mjölat bord och pensla på fyllningen. Vik ihop på två sidor och skär remsor, snurra runt 2 varv och gör en knut, alternativt rulla ihop degen och skär bitar och lägg de direkt på bakplåtspapper eller i muffinsform. Sätt ugnen på 250°C, låt de jäsa i 30 minuter, pensla på lite vatten och häll över lagom med pärlsocker, grädda dem sedan i 10 minuter. Låt svalna under bakduk eller på galler.

10 kommentarer:

  1. Såg din kommentar om en viss värmare (hahaha) på pyssel.ifokus.se och hittade hit :) dessa bullara ser inte lite goooa ut! Bara för det blev jag sugen på att baka! :)

    SvaraRadera
  2. Oj... nu har jag läst igenom receptet... det var lite annorlunda :) Bara två tsk torrjäst? Det kan med andra ord bli MÅNGA bullar av en hel påse då? :D

    Ungefär hur många bullar blir det?? Detta skulle jag ju kunna göra nu utan att det tar hela jäkla kvällen... :)

    Tack! Sparar detta receptet! :)

    SvaraRadera
  3. Hej Caroline!

    Jo bara två teskedar torrjäst, det stämmer bra. 2 tsk torrjäst är ca 10-12 gram och motsvarar 20-24 gram jäst.

    Du får gärna berätta vad du tycker om dem. Dessa är min favorit och bakar dem ofta.

    MvH Oscar S

    SvaraRadera
  4. Hej. Hittade din blogg på en sida om vegmat. Kan du inte lägga ut receptet på Veg kalvsylta, den med quinoa och kikärtsspad :) Blev lite nyfiken. Själv har jag alltid kört bovetevarianten. Tack.

    SvaraRadera
  5. Pernilla, kan det vara den här som du syftade på:

    http://veganen.blogspot.com/2010/09/alabdab.html

    SvaraRadera
  6. love your blog! ska testa dina kanelbullar snarast :)

    SvaraRadera
  7. Just det, jag skulle återkomma om bullarna :D

    Lite smålustigt för jag hade glömt bort det (-_-) men "nybliven" vegetarian (lakto-ovo) som jag är så såg jag ett inlägg av dig på just ifokus.se om vilken färs man gillar bäst och då kom jag på det :)

    Jo, jag tyckte faktiskt om dom men jag måste nog ha gjort nåt fel för dom blev jättehårda hahaha. Men fina blev dom iaf :) Sambon gillade dom dock fast jag brukar göra mina bullar med surdeg annars (när jag har) och då blir dom så där supermjuka och saftiga. Men jag har nog ändå tabbat mig med nåt för även om man inte har surdeg i så blir dom ju inte hårda. Kanske knådade degen för lite... hmm... jag får testa igen :) i maskin denna gången.

    SvaraRadera
  8. Silvia. Tackar, alltid roligt att höra att man gillar min blogg. Tycker du ska testa dem. Passar perfekt såhär års. =)

    Caroline. Det är rätt kallt nu, jag får jäsa mina bullar och bröd lite längre (20-30 minuter) på grund av detta. Hårda ska de inte bli, de ska ska vara riktigt fluffiga och fina. =)

    SvaraRadera
  9. Hejsan,
    Hittade precis till din blogg! Kollat igenom bloggen och åkte nästan direkt till bokmärken! Får massor inspiration av dina recept, även om vissa verkar lite väl läskiga att göra än (nybliven vegan). Tack tack tack :)

    SvaraRadera
  10. Hej Juliette!

    Trevligt att ni tycker om bloggen och recepten. Läskiga recept hoppas jag inte att jag har. Alltid kul när man kan ge lite inspiration det är syftet med bloggen.

    MvH Oscar

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *