Vispbar vegangrädde

Märket jag tipsade om finns inte längre, men det är vanlig kokosmjölk eller kokosgrädde som innehåller mycket fett som är bäst. Det fungerar alltså inte med light då det är fettet man vispar. Det är viktigt att visparna och bunken är kall när det vispas, annars "smälter" kokosgrädden. Har dock fått bra resultat att få den hålla längre i rumstemperatur genom att tillsätta lite potatismjöl (gammalt husmorsknep för "vanlig grädde").

Ingredienser:
1 burk kokosmjölk
½-1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ konservburken i kylen och låt stå i minst 12 timmar gärna längre tillsammans med visparna och bunken du ska vispa i. (om bunken och visparna ska användas innan räcker det att ställa in dem 20-30 minuter i frysen eller 1 timme i kylen innan). Ta fram burken och gör två hål på undersidan med en konservöppnare och tappa ut vätskan. Öppna "locket" och häll ur kokosfettet i bunken och vispa i några sekunder, tillsätt florsocker samt vaniljsocker och vispa tills den blandat sig bra.

Nu är det bara dekorera tårtor, ha till paj, topping på cupcakes. Går bra att smaka av med bär, förvaras i kylen och tas fram innan servering.

1 kommentar:

  1. Hej.. Vill bara tipsa om att i många butiker kan man hitta coconut unt som är mkt tjockar och lättare att använda i desserter. Än vanlig cocos mjölk. //

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *