Vispbar vegangrädde 2

Detta receptet fungerar endast med sojadryck/sojamjölk. Denna är lite mer "rinnig" så fungerar bäst som en klick till en paj men inte som fyllning eller liknande. Man kan även tillsätta florsocker och lite potatismjöl, då blir den lite mer fast i konsistens.

 
Ingredienser:
2 dl sojadryck
1 dl olja
1 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft

Gör så här:
Blanda grädden i en mixer tillsammans med sirap. Medan du mixar häll långsamt ner oljan, när smeten börjar att tjockna tillsätt citronsaften och sluta mixa när den blivit bra tjock. Smaksätt med vaniljsocker.


Skulle den skära sig är det bara att tillsätta lite mer citronsaft eller någon matsked sojadryck och mixa igen.

2 kommentarer:

  1. Vilket märke använde du på grädden och vilken. Matlagnings eller vispbar?

    SvaraRadera
  2. Svar till badjoXXX.

    Det här receptet är på vanlig sojagrädde, testat flera märken och det fungerar lika bra med de jag testat, även testat hemmagjord sojagrädde och det går super.

    Den vispbara vegangrädden är redan klar för att använda men kan vara dyr.

    MvH

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *