Vegan Mazariner på mitt sätt!

Här är min version av mazariner.

Blir ca 22 stycken

Ingredienser:
7 dl vetemjöl
200 g mjölkfritt margarin
1 dl florsocker
1 dl vatten

Fyllning:
200 g mjölkfritt margarin
400 g naturella cashewnötter
2½ dl sojagrädde
½ dl florsocker
½ dl vetemjöl

Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten (kan ersättas med saft eller tillsättas med mosade bär för att få annan smak eller färg.)

Gör så här:
Sätt ugnen på 150ºC. Hacka ner margarinet och mosa ihop med florsocker, tillsätt vatten och vetemjöl och arbeta ihop till en deg som är lätt att hantera. Pressa ut i formarna.

Fyllningen, mixa cashewnötterna grovt i en mixer, hacka ner margarinet och fördela med florsocker. Tillsätt sojagrädde, cashewnötterna och vetemjöl och blanda väl, gärna med elvisp. Fyll på smeten i formarna och platta till lite lätt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Låt de svalna helt och blanda ihop glasyren med vatten och eventuellt mosade bär för att få roligare smak och färg, eller blanda med saft. Fyll hela ytan med en tsk och låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *