Ingredienser:
3 dl solrosfrön
6 msk olja
4 msk tomatpuré eller passerade tomater
1 nypa salt
1 - 2 dl vatten
några dropar vinäger eller citronsaft
Gör så här:
Blanda solrosfrön, olja, tomatpuré, salt, 1 dl vatten och vinäger och mixa till en slät puré. Blir det för torrt kan du tillsätta någon matsked vatten i taget.
För att variera pastejen:
Paprikapastej:
Tillsätt 2 stora paprikor
Örtpastej:
6 msk finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
Svamppastej:
6 champinjoner, blanda i efter du mixat.
Olivpastej:
6-7 kärnade oliver, mixa ner 4 stycken och hacka ner resten och blanda i efter.
Vitlökspastej:
3 vitlöksklyftor, pressa och mixa ihop
Tomatpastej:
4 tomater
Chilipastej:
1 stor paprika
2 små hackade chili
lätt, det där ska jag fixa imorgon!
SvaraRaderatokbra recept, en av mina favoritbloggar!
Jag har gjort pepparrotspastej, som skulle imitera Urtekrams pastej med solrosfrö-bas som dom säljer i dyra små burkar (den är jättegod!)
SvaraRaderaDå gjorde jag pastej med samma ingredienser som på burken, vilket liknar din baspastej, och så la jag till mjuk-kokta rödbetor (mixade) och pepparrot. Det smakar som pepparrots-färskost (Urtekrams pastej alltså, mitt eget experiment hade för mycket rödbetor och för lite pepparrot för att bli riktigt bra)