mjöl
2 dl vatten
3 msk olja
Fyllning:
sojafärs
en liten morot
oregano
sojasås
salt & peppar
Gör så här:
Stek sojafärs och fint riven morot med kryddorna i lite olja.
Mät upp vattnet i en bunke och tillsätt oljan. Blanda ner lite mjöl åt gången och rör runt med en gaffel (tänk att det är svårt att baka ner vatten om du tar för mycket mjöl). Degen ska vara lätt att knåda och kavla, inte för degig och inte för torr. Dela upp degen till flera små bitar och kavla ut till tunna skivor och skär dem fyrkantiga.
Lägg en liten klick fyllning i mitten, smörj på lite vatten med fingret på två sidor, lägg över och kläm ut luften och snurra ihop till en tortellini. (om man vill ha den riktigt tunn kan man använda en pastamaskin)
När du är klar med dem, koka upp vatten och sänk försiktigt ner den, släng/kasta inte ner dem, finns risk att man bränner sig. Jag brukar sänka ner med en slev. Låt koka tills de blir klara 1-4 minuter, ta upp, skölj av en kall och provsmaka innan du häller av vattnet så de är klara.
Serveras med en klick mjölkfritt margarin och grönsaker (ketchup) eller koka upp lagom med vatten med en grönsaksbuljong och servera som soppa med tortellinin i.
TIPS!! Har du gjort fuskfärsås dagen innan är det perfekt att använda som fyllning. Man kan även ha i spenat som man förväller enligt förpackning och kramar ur den och kryddar. Man kan även ha i spenat i degen, mixa ihop det med vattnet med en mixer och följ resten av receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar