Surdegspizza (lös deg)

Surdeg är väldigt lätt att göra. Jag fick hjälp och inspiration av matbrod.ifokus.se som är en av de bästa brödforumen jag stött på.

Ingredienser:
1 dl surdeg/vetesur
6 dl vetemjöl
1½ dl vatten
10-15 gram torrjäst.
2 msk olja

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör runt, rör ner de blöta ingredienserna fort. Degen kommer vara väldigt kladdig men lugn, den ska vara det. Pressa ut på bakplåtspapper med fingrarna, det är kladdigt men det går. Jag formade lite högre kanter genom att forma med en vanlig matkniv.
Låt degen vila i 30-60 minuter. Pensla på lite olja och grädda brödbotten i 200ºC ca 10 minuter.
Fyll på med en tomatsås, ta ett tunt lager annars blir pizzan kladdig eller blöt och det vill man inte. På med vegansk ost och valfri fyllning. Grädda i ugnen på 200ºC i 15-20 minuter.

1 kommentar:

  1. Tack för din trevliga kommentar om Matbröd iFokus. Jag har nu fixat till länkarna på både Matbröd och Matlust
    Hälsningar
    DesK

    SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *