Surdegspizza (fast deg)


Surdeg är väldigt lätt att göra. Jag fick hjälp och inspiration av matbrod.ifokus.se som är en av de bästa brödforumen jag stött på.

Ingredienser:
1 dl surdeg/vetesur
6-7 dl vetemjöl
3 dl vatten
något gram torrjäst.
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör runt, rör ner de blöta ingredienserna fort. Kör gärna med matberedare eller knåda för hand tills degen blir fin. Pressa ut på bakplåtspapper och gör extra höga kanter så det blir lite lyxigare.
Låt degen vila i 30-60 minuter (du kan hoppa över vilningen och grädda på en gång). Pensla på lite olja och grädda, 200ºC i 10 minuter.

Ostsås:
1 liten mjölkfri sojaost eller 4 msk b-jäst
2 dl sojagrädde (1 paket)
Tomatsås:
1 burk hela skalade tomater
oregano
salt
peppar
Gör så här:
Mixa ingredienserna till tomatsåsen och häll upp i en kål. Skär sedan sojaosten i små kuber och mixa med sojagrädden i en mixer och häll upp i en skål.
Ta på väldigt lite tomatsås (annars blir bottnen degig och kladdig och det vill man inte). På med sojaostblandningen och valfri fyllning. Grädda i ugnen på 200ºC i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *