sockerkaka


Det här är ett perfekt grundrecept till sockerkaka. Detta är ett av mina äldre recept som verkar försvunnit från bloggen. Angående margarinets mängd så har vi varierat lite och får lyckat resultat mellan 25-50g, blir inte torr och smular inte alls.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1,75 dl socker
2 tsk bakpulver
25-50 g flytande eller smält mjölkfritt margarin
2 dl vatten ellerv växtmjölk
ev. skal från tvättad riven citron eller apelsin

lite mjölkfritt margarin
ströbröd

Gör så här:
Sikta ner vetemjöl och bakpulver i en bunke, tillsätt socker och rör runt. Tillsätt margarin och vatten samt eventuell smaksättning. Blanda väl tills alla klumpar är borta. Smöra och bröa en form och häll upp smeten.

Grädda i 175°C i cirka 40 minuter i ugn, för varmluftsugn kan tiden bli något kortare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *